Sahou
23 september 2021

Door bedrijfsfitness aan te bieden kun je ervoor zorgen, dat je medewerkers fit worden en blijven. Gezonde en fitte medewerkers brengen je veel voordelen als werkgever. Dat geldt niet alleen bij medewerkers, die zwaar en lichamelijk werk doen, want regelmatig sporten verbetert ook de mentale gezondheid, waardoor medewerkers, die met veel stress te maken krijgen, hier beter mee om kunnen gaan. Maar het aanbieden van bedrijfsfitness biedt niet alleen voordelen op het gebied van gezondheid, het brengt ook financiële en fiscale voordelen door gebruik te maken van belastingvoordelen of door de werkgeversbijdrage. De overheid wil de gezondheid van werknemers namelijk graag verbeteren en heeft daarom de WKR ingesteld, de werkkostenregeling. Hier zitten echter wel verschillende regels aan verbonden, waar je als werkgever op moet letten. Wij leggen uit, hoe het werkt.

Financiële voordelen door belastingvoordeel

Je kunt een medewerker bedrijfsfitness aanbieden door de kosten van het abonnement voor te schieten en de kosten hiervan te verrekenen met het brutoloon. Doordat het loon wordt verminderd met de kosten van het abonnement, hoeft de werknemen geen belasting te betalen over deze kosten, waarmee hij het percentage loonbelasting bespaart, dat hij normaal gesproken zou afdragen over dit bedrag. Dit wordt ook wel de bruto/netto regeling genoemd. Niet alleen de werknemers profiteert bij deze regeling van fiscale voordelen, ook de werkgever kan van financiële voordelen profiteren. Omdat het brutoloon namelijk verminderd wordt met de kosten van het fitnessabonnement, hoeft het bedrijf over dit bedrag geen sociale werkgeverslasten af te dragen.

Financiële voordelen door een werkgeversbijdrage

Er is ook een tweede manier om je werknemers bedrijfsfitness aan te bieden, namelijk door een vitaliteitsbudget beschikbaar te stellen. Steeds meer bedrijven doen dit om het gezondheidsmanagement binnen de onderneming te verbeteren. Door een werkgeversbijdrage te geven voor een fitnessabonnement vanuit het vitaliteitsbudget kan de werkgever besparen op de sociale werkgeverslasten. En de werknemer profiteert, doordat hij aantrekkelijke kortingen op zijn fitnessabonnement krijgt. Hoe hoger de kortingen voor de werknemer, hoe meer werknemers zullen gaan fitnessen. Daarbij is uit onderzoek gebleken, dat medewerkers, die regelmatig sporten, gemiddeld 6 dagen minder ziekteverzuim hebben. Dat is niet alleen fijn voor de werknemers, maar ook voor de werkgever.

De WKR

Voordat de WKR, de Werkkostenregeling, in 2011 werd ingevoerd, konden de werknemers niet zelf kiezen, waar ze wilden sporten. De werkgever kon per vestiging maar één sportschool aanwijzen voor zijn werknemers. Met de WKR kan de werknemer helemaal zelf kiezen, waar hij wil sporten en hoeft de werkgever geen overeenkomst meer aan te gaan met een sportschool. Het betekent echter wel, dat er voor bedrijfsfitness geen aparte regeling meer is, maar dat het valt onder de zogenaamde forfaitaire ruimte, of te wel de totale vrije ruimte. De werkgever, moet er dan ook goed op letten, dat hij zich houdt aan de beschikbare vrije ruimte, waarin er geen belasting betaald hoeft te worden. Anders kunnen zowel de werknemer als werkgever voor vervelende verrassingen komen te staan bij hun belastingaangifte. In 2021 is het percentage van de vrije ruimte verhoogd naar 3% voor de eerste €400.000. Door deze verhoging is dit het prefecte moment om met bedrijfsfitness te beginnen. Maar het is goed dit in de gaten te houden, omdat het elk jaar opnieuw vastgesteld kan worden.
Voor bedrijfsfitness geldt, dat de kosten van het jaarabonnement volledig vallen in het jaar waarop het abonnement ingaat. In andere woorden, ook als het abonnement start in december 2021, vallen de kosten van het abonnement voor het volledige jaar in 2021. Als werkgevers hoef je overigens het bedrag van die vrije ruimte niet per werknemer bij te houden. Je kunt het totale bedrag, wat je vergoedt aan fitnessabonnementen, volledig onder de werkkostenregeling wegboeken.